luns, 9 de outubro de 2017

Dura derrota, boas sensacións

Durante a xornada matutina de onte, o C.B. Ames abriu a competición ante o C.B. Riveira no coqueto polideportivo Torres Colomer que presentaba un bo ambiente de basket nas súas bancadas.

Todos preparados para o inicio dunha competición que se prevé moi igualada

Desde o principio os de Richi Santos presentaron as súas credenciais, plantexando un partido ordenado ante a presión inicial proposta por Pío, e non deixándose sorprender ante a maior experiencia dos visitantes e a súa maior profundidade de banco. O primeiro cuarto foi un duro intercambio de golpes onde as defensas superaron claramente aos ataques para terminar cun axustado 11 a 12.

A presión non deu os froitos agardados polos amienses

A igualdade mantívose ao longo do segundo cuarto, e só se rompeu nos dous últimos minutos nos que os locais, a base dun gran acerto desde a liña de tiro libre, conseguiron desequilibrar o encontro e situar o electrónico nun 32 a 25 ao seu favor.

Pío dando instrucións durante un tempo morto

Tras o descanso, os riveirenses saíron moito máis enchufados, desarborando unha e outra vez á defensa visitante e desactivando o seu sistema de ataque, o que unido á multitude de erros a canastra desde posicións bastante vantaxosas pola nosa banda, motivaron que un parcial de 17 a 11 situase o marcador nun practicamente insalvable 47 a 36, vista a incapacidade do C.B. Ames para ver aro con facilidade.

Os tiros libres resultaron clave no devir de todo o partido

Así, o último cuarto non fixo senón confirmar o visto nos tres anteriores: rápidas transicións ofensivas dos locais, liderados por un gran Santamaría (autor de 21 puntos), acerto no tiro exterior e unha superioridade manifesta no rebote que cotorcircuitou todas as aspiracións dun C.B. Ames que, a pesar da diferenza no marcador, nunca lle perdeu a cara ao partido. Ao final 18 puntos de vantaxe para os locais, que se confirman como un dos favoritos na categoría e que, na nosa opinión, supón un excesivo castigo para o C.B. Ames á vista do feito por uns e outros ao longo de todo o encontro.

Tempo para reflexionar e continuar adestrando para poder ofrecer a nosa mellor versión na próxima xornada, que nos enfrontará ao Tendas Pillados C.B. Porto do Son nun partido que apunta a ser igualado. Todo un clásico nos últimos anos.

• O mellor: a actitude.
  • O peor: o ataque, ningún xogador conseguiu dobres díxitos neste apartado.
C:B. Riveira: Camino (13), Pego (7), Santamaría (21), Pereira (9), Paz (8) - quinteto inicial - Cadaval (3) y Pérez (3).

C.B. Ames: Jota (0), Raúl (5), Kike (9), Alberto (8), Dani (7) - quinteto inicial - Víctor (0), Manu (7), Eloy (0), Linas (5) y Rober (3).