luns, 23 de outubro de 2017

Derbi para o XL Milladoiro

Tarde de derbi o pasado domingo no municipal do Milladoiro. O invicto XL Milladoiro recibía a un C.B. Ames que aspiraba a colocarse na zona nobre da clasificación tras a súa sufrida vitoria na xornada anterior.

E, para non perder o costume, empezamos coa "caraja" inicial acostumada o que, unido á experiencia e bo facer dos locais, motivou un parcial de 12 a 0 ao seu favor nos primeiros cinco minutos do encontro. Tan só a saída de Manu, autor de 7 puntos case consecutivos, freou a inicial acometida do Milladoiro para deixar o electrónico nun 15 a 11 que suxería que había moito partido por diante.

Mala porcentaxe desde o tiro libre durante toda a tarde

Pero nada máis lonxe da realidade. Nun segundo cuarto para esquecer, os locais inflixiron un duro correctivo ao C.B. Ames a base de maior orde e claridade no seu xogo, desarborando unha e outra vez a nosa débil defensa para establecer un parcial de 24 a 8, o que situaba o electrónico cunha vantaxe desfavorable de 20 puntos ao descanso.

Raúl tentando atopar un oco na defensa rival

A única opción tras a continuación pasaba, de novo, por recorrer á épica. Pero non sempre vai ser así e moito menos cando un desconcertado C.B. Ames estivo máis de cinco minutos sen anotar. De novo, o parcial resultou favorable para os de Milladoiro por 12 a 5, establecéndose a maior diferenza no marcador (27 puntos).

Rober tentando taponar un lanzamento de tres de Abalde

No último cuarto os locais, co partido no peto, relaxáronse e tentaron administrar a súa ampla renda no marcador. O C.B. Ames, á desesperada e guiados polo espírito competitivo de todo o seu plantel, e liderado polos irmáns Beiro, comezou a dar claras mostras de melloría, enxugando rapidamente a abultada diferenza na súa contra. Os locais, que contemporizaban en exceso os seus ataques chegando mesmo a terminar varias posesións sen lanzar a canastra, vían como os visitantes golpeaban unha e outra vez para ir limando as diferenzas. Pero remontar en dez minutos o que perdiches en trinta ante un equipo da traxectoria e pouso do XL Milladoiro é unha auténtica misión imposible. Con todo, a base de orgullo e corazón, o C.B. Ames neutralizou 21 dos 27 puntos de diferenza para conseguir un digno marcador final desfavorable de 53 a 47, chegando a infundir temor nun equipo local que, sen dúbida, foi xusto merecedor da vitoria nun derbi de luva branca.

Os xogadores do C.B. Ames felicitan aos do XL Milladoiro pola súa merecida vitoria

De novo toca repoñerse e analizar as causas da nosa manifesta irregularidade. A próxima xornada recibiremos ao C.B. Noia, un dos pechacancelas da clasificación, aínda que en ningún caso este club está en condicións de fiarse de ninguén, polo que teremos que dar o 100% dos nosos recursos para recuperar a senda da vitoria e escalar postos na clasificación.

Pese á derrota, este equipo é unha piña. Estamos orgullosos

A relación de xogadores/anotadores foi a seguinte:

Victor (1), Dani, Quique (11), Alberto (8) y Jota (1) - quinteto inicial - Jacobo, Eloy, Manu (15), Linas (5), Rober (3) y Raúl (3).

O peor: regalar 30 minutos de partido. Descolocados, sen intensidade nin identidade, este é o problema máis grave que presenta este equipo. En canto minimicémolo ao máximo, seremos realmente competitivos e perigosos.

O mellor: como sempre, a raza e o orgullo. O traballo realizado no último cuarto indícanos claramente cal é o camiño a seguir.